Wil jij je overkapping iets extra’s geven? Een unieke touch in je eigen achtertuin? Door te gaan werken met verschillende materialen kan het net die stoere uitstraling geven waar jij naar op zoek bent. Steenkorven zijn een mooie toevoeging en geven jouw tuin een robuuste uitstraling. Steenkorven zijn compleet op maat zelf samen te stellen.

Altijd een steenkleur die past bij jouw tuin

Combineer een mooi houten douglas overkapping met een stalen kooi en antraciete stenen. Door te gaan spelen met houtsoorten en steenkleuren kan er een mooi contrast ontstaan. De stenen die de steenkorf vullen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo is er altijd een kleur die past in jouw tuin. Heb je een warme mediterrane tuin? Ga dan voor de geel en rode steenkleuren. Heb jij een moderne tuin met antraciete tegels? Neem dan de grijze stenen of ga voor een mooi contrast met een witte steenkleur.

Een roomdivider onder je overkapping maak je eenvoudig met een schanskorf

Steenkorven kunnen op meerdere manieren ingezet worden. Wil je de overkapping toch iets afgescheiden houden van de tuin, maar geen wand erin zetten? Door een steenkorf te gebruiken als divider heb je de scheiding naar de tuin toe, die niet helemaal dicht is. Je kunt gaan spelen met verschillende hoogtes. Laat je de korf doorlopen tot het plafond of kies je een dynamische middenweg?

Breng groen aan onder je overkapping door een steenkorf plantenbak te maken. Deze kun je op de scheiding van de overkapping zetten. Het vormt een afscheiding van je terras, maar je plant krijgt nog wel voldoende zonlicht. Met een halfhoge groene plant in een antracietkleurige steenkorf krijg je een mooi kleurcontrast. 

In een handomdraai extra zitplaatsen creëren

Extra zitplaatsen creëren onder je overkapping? Vul een lage steenkorf met de gewenste breukstenen en bevestig een houten plank in de kleur van de overkapping erop. Mooie kussentjes erop en je hebt er zo een paar zitplekken bij. Je kunt er zelfs voor kiezen om tuinbanken te maken met steenkorf als poten en een houten zitting. 

Warmte onder de overkapping op een koele zomeravond

Creëer een centraal punt onder de overkapping door een vuurkorf te maken van steenkorven. Wanneer de haard niet brandt, dek je de bovenkant van de kooi af met een tafelblad en je hebt een tafel. Zo kun je langer genieten van je overkapping wanneer de avonden kouder worden.

Wil je de vuurkorf liever niet in het midden van je overkapping? Er zijn ook heerlijke buitenhaarden, die je weer als afscheiding van je overkapping kunt gebruiken. Je zit er niet alleen heerlijk warm bij, maar je kunt er zelfs een op barbecueën. 

Categories: Advies