Heb jij een technische achtergrond en ben je op zoek naar een uitdagende baan? Ga dan aan de slag als monteur! Op dit moment staan veel bedrijven te springen om goede monteurs. Monteurs zijn namelijk hard nodig in de huidige markt. Vooral in de bouw- en industriesector zijn er veel extra handen nodig. Zie jij het helemaal voor je om als monteur aan de slag te gaan, maar heb je nog lichte twijfels of het vak echt iets voor je is? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over werken als monteur. Zo weet je of die leuke monteur vacature echt iets voor jou is!

Werkzaamheden monteur

Als monteur installeer, onderhoud en repareer je technische installaties. Bijvoorbeeld machines of apparaten. De werkzaamheden van een monteur zijn vaak erg afwisselend. Geen werkdag is hetzelfde! Het ene moment voer je onderhoud uit, het andere moment word je opgeroepen om een storing te verhelpen. Je gaat dus van de ene klus naar de andere klus. Dit maak het werk van een monteur erg divers. Ook heb je veel vrijheid omdat je constant onderweg ben van klus naar klus. 

Goede eigenschappen monteur

Wil jij graag aan de slag als monteur? Dan ben je vast benieuwd over welke eigenschappen goed bij een monteur passen! Een goede monteur kan goed zelfstandig aan klussen werken. Dit is een belangrijke eigenschap omdat je als monteur vaak op locatie een reparatie moet uitvoeren. Je staat er dus meestal alleen voor. Jij bent de expert met alle kennis, dus er wordt dan ook van jou verwacht dat je het probleem zelfstandig kan oplossen. Daarbij is het fijn als je over enige communicatieve vaardigheden beschikt. Zo kun je op een prettige manier samenwerken met collega’s en communiceren met opdrachtgevers. 

Monteur vacatures

Ben jij op zoek naar een baan als monteur bij een leuk bedrijf? Veel Nederlandse bedrijven staan te springen om monteurs. Dit is dus het moment om aan de slag te gaan als monteur bij een tof bedrijf. De leukste monteur vacatures vind je super easy online. Heb je een vacature gevonden die bij jou past? Reageer dan zo snel mogelijk! Zo sta je binnen no time op de werkvloer en kan je carrière als monteur van start. 

Categories: Advies