Bitumineuze dakbedekking is een veelgebruikte vorm van dakbedekking. Het heeft veel voordelen, waaronder duurzaamheid en een aanzienlijk lange levensduur, waterdichtheid, een hoge isolatiewaarde en onderhoudsvriendelijkheid. Deze vorm van dakbedekking is dus een populaire keuze onder huiseigenaren vanwege de vele voordelen die het biedt en is ook nog eens makkelijk te installeren. Hieronder geven we enkele redenen en tips om het beste uit je bitumineuze dakbedekking te halen.

Waarom bitumen dakbedekking overwegen?

Bitumineuze dakbedekking biedt een hoge weerstand tegen fysieke schade en deze asfaltdaksystemen zijn daarom geschikt voor gebieden waar hagelbuien veel voorkomen en waar natuurlijk houtafval, zoals het vallen van vruchten en takken, veel voorkomt.

Bovendien is dit een eenmalige investering die in de toekomst minder onderhoud vergt, mits deze professioneel en volgens de juiste procedures wordt geïnstalleerd, anders kunnen de kosten hoger uitvallen.

Een ander belangrijk voordeel is dat deze dakstructuur het huis koel kan houden en bestand is tegen wind-, brand- en stormschade. Dit komt omdat de hoge treksterkte van het materiaal schade en scheuren aanzienlijk vermindert. Van asfaltdaken wordt gezegd dat ze meer dan 20 jaar meegaan. Dit maakt ze een van de meest vertrouwde dakmethoden met een klein budget. 

Doe je onderzoek naar de kwaliteit van de dakbedekking

Bitumineuze dakbedekkingsproducten hebben de tand des tijds doorstaan en hebben hun sporen verdiend op het gebied van hoogwaardige daken. Bitumineuze dakbedekkingssystemen staan bekend om hun lange levensduur en betrouwbaarheid, zolang er wordt gekozen voor kwaliteit. 

Neem dus de tijd om de verschillende beschikbare materialen door te nemen en ga voor een kwaliteitsproduct. Er zijn veel bitumineuze dakbedekkingen op de markt, maar niet allemaal zijn even goed. Kies voor een kwaliteitsproduct dat garant staat voor een hoge duurzaamheid en waterdichtheid. 

Zorg voor regelmatig onderhoud

Laat het onderhoud van je bitumineuze dakbedekking uitvoeren door een professional. Bitumineuze dakbedekking is eenvoudig te onderhouden, maar om er zeker van te zijn dat alles goed gebeurt is het raadzaam om hiervoor een professional in te schakelen. Een professional zal het dak namelijk grondig controleren en eventuele problemen direct oplossen.

Controleer het dak ook regelmatig op lekkages. Een lek in je bitumineuze dakbedekking kan ernstige schade aan je huis veroorzaken. Controleer daarom het dak regelmatig op lekkages en repareer zo nodig.

Door deze tips in acht te nemen, kun je er zeker van zijn dat je bitumineuze dakbedekking lang meegaat en je huis optimaal wordt beschermd. Kortom, deze vorm van dakbedekking is een investering en je aandacht waard!

Categories: Advies