Bij industriële projecten zijn er veel overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden, zoals planning, coördinatie tussen verschillende instanties en de algemene strategie voor de voltooiing van het project. Dit is waar het inschakelen van de juiste industriële aannemer om de hoek komt kijken. Een aannemer die je van begin tot eind kunt vertrouwen is essentieel om een industrieel bouwproject met succes te voltooien. In deze blog hebben wij een lijst samengesteld van kenmerken die je moet zoeken in een industriële aannemer.  

Een goed beeld krijgen van de kennis en ervaring

Welk soort industrieel bouwproject je ook onderneemt, de juiste aannemer heeft altijd de juiste ervaring achter de rug. Je zou jouw project immers niet willen toevertrouwen aan iemand die nog nooit een industrieel plan heeft beheerd. Ervaring is altijd een van de beste eigenschappen van een goede industriële aannemer. 

Stel vragen 

Het is dus raadzaam om aan alle potentiële aannemers zoveel mogelijk vragen te stellen. Informeer naar hun activiteiten, het aantal projecten dat zij hebben uitgevoerd en hun belangrijkste expertisegebieden. Probeer ook informatie in te winnen over de onderaannemers van het bedrijf en hun relatie met het bedrijf. 

Vragen stellen en kennismaken met het team achter het bedrijf zal je het vertrouwen geven en is de eerste stap naar het doen van jouw eigen due diligence en het vinden van de aannemer die het meeste voor jouw project zal doen.

Controleer het werk uit het verleden en ga evaluaties na van andere industriële projecten. Vraag dus altijd naar referenties en een portfolio van eerder werk van fabrikanten van industriële apparatuur. Kortom: als je de aannemer voor het eerst inschakelt, is het raadzaam andere handelsbedrijven in de omgeving te raadplegen en hen om aanbevelingen te vragen.

Wees op de hoogte van de services die je nodig hebt

Industriële projecten zijn meestal complex van aard. De beste aannemers voor industriële projecten zijn die welke een complex dienstenpakket aanbieden en je volledig kunnen ontzorgen. 

Stel je voor dat je op zoek bent naar een asfaltbedrijf dat de wegenbouw van jouw project moet garanderen. Dan kan het helpen een bedrijf te kiezen dat geïntegreerde diensten aanbiedt en naadloos kan overgaan tussen taken en fasen van het project. Latexfalt heeft bijvoorbeeld een eigen aanbod van asfaltaanlegmogelijkheden, sealers en halffabricaten, die je kan ondersteunen vanaf de beginfase van een project tot en met het onderhoud van de activa na de bouw. Zo krijgt jouw project alle gewenste resultaten van één contractant en verloopt de communicatie tussen de afdelingen naadloos.

Categories: Advies