In Nederland hebben we niet gek veel tradities vergeleken met andere landen. We vieren maar weinig, zijn maar weinig met familie en pakken nooit eens écht uit. Toch is dit voor sommige mensen met kerst een ander verhaal. Kerst staat bij hen symbool voor saamhorigheid en eens echt genieten met je dierbaren. Helaas is dit niet bij iedereen zo, maar dit hoeft ook niet. Het kan zo zijn redenen hebben dat je dit niet doet en niemand neemt dat je kwalijk, je bent vrij om te doen wat je wil en met kerst geldt dat helemaal zo. Wij willen toch proberen je een beetje te informeren over kerst en je te vertellen over leuke kanten van kerst. Wat je kunt doen, waar je voor moet zorgen als je wat wil regelen, wie je moet inschakelen, wat je kunt maken, hoe je dit doet en ga zo maar door. Kortom; alles over kerst vind je hier, zoals we reeds in de titel hebben aangegeven. Dus, ben je er klaar voor? Veel leesplezier en alvast een fijne kerst!

Decoraties maken

Allereerst is het leuk om decoraties te maken. Decoraties maken kun je in vele settingen en vormen en maten doen. Je hebt alle vrijheid wat dit betreft. Vroeger zag je vaak dat kinderen dit op school deden en deze traditie wordt nog steeds aangehouden. Rond de kersttijd zul je kinderen met een modern kerststuk zien rondlopen of juist iets heel traditioneels. Dat kinderen dit doen, betekent niet dat jij het niet hoeft of mag doen. Het is juist, als jij dit ziet zitten, heel leuk om te doen. Met iemand samen, alleen, met een hele groep; je hebt alle vrijheid en je kunt je creativiteit de vrije loop laten gaan. Doe maar wat, ga gericht te werk, kies een aantal materialen of prop dat ding helemaal vol, wat kan jou het schelen?! Zolang je het maar leuk, mooi en bevrijdend vindt en je het eventueel in je interieur kunt neerzetten, Naast een kerststuk kun je natuurlijk ook allerlei andere dingen maken. 

Diner

Daarnaast is het leuk om, als je die hebt, met je dierbaren een diner te organiseren. We begrijpen dat dit vanwege de stijgende kosten op elk gebied voor sommigen nogal een uitdaging kan zijn. Gelukkig hoeft het totaal niet duur te zijn. Als iedereen iets inbrengt, je niet uit eten gaat en als iedereen wat maakt en meeneemt, dan heb je spotgoedkoop een super leuk diner. Je krijgt hiermee (als het goed is) een heel gezellig sfeertje en de voorbereidingen zijn al enorm leuk om te treffen. Wissel om het jaar om bij wie jullie het vieren, dat houdt het wel zo eerlijk. Biedt ook eens aan om te helpen opruimen! 

Slotwoord

Tot slot willen we nog één keer benadrukken dat je helemaal vrij bent om te doen wat je wil. Ondanks dat het kerst is, is het niet de bedoeling dat je je verplicht voelt tot iets. We willen dat je vrij bent, ook met kerst. Tevens willen we je meedelen dat er altijd ruimte is voor vragen tips en tops

Categories: Advies