GRAFISCH

DigitaleBieb.nl
GRATIS FLIP (foto) boeken (leren) maken, GRATIS lezen en GRATIS publiceren!
ERVAREN, BEGINNENDE EN HOBBY SCHRIJVERS KUNNEN HIER GRATIS PUBLICEREN!


Foto bew.


Foto Viewers


Sourceforge
Find, Create, and Publish Open Source software for free!
Vind, Ontwerp en publiceer software GRATIS!


SweetHome3D
- Bouw je droomhuis en richt het in! -


Tekenen & 3D


TekstBewerking - Fonts
 
 

INTERNET

Sourceforge
Find, Create, and Publish Open Source software for free!
Vind, Ontwerp en publiceer software GRATIS!


Internet Gereedschap


Back-Up programma´s - ook voor e-mail


Browsertools


HTML gereedschap


Scripts en Applets


Webmaster tools
 
 

 
 

MULTIMEDIA

DigitaleBieb.nl
GRATIS FLIP (foto) boeken (leren) maken, GRATIS lezen en GRATIS publiceren!
ERVAREN, BEGINNENDE EN HOBBY SCHRIJVERS KUNNEN HIER GRATIS PUBLICEREN!


Sourceforge
Find, Create, and Publish Open Source software for free!
Vind, Ontwerp en publiceer software GRATIS!


Audio


Video


Converters


Rippers


MP3
 
 

SYSTEEM

Sourceforge
Find, Create, and Publish Open Source software for free!
Vind, Ontwerp en publiceer software GRATIS!


BurnAware - Allesbrander
Uitgebreide CD en DVD brander. Brandt met alle gemak Audio, Video en/of Data cd´s en dvd´s. Gratis voor persoonlijk gebruik!


Beveiliging


PS DECRAPIFIER
Verwijdert voorge&ioml;nstalleerde TROEP van je computer. Veilig!


Back-Up programma´s - ook voor e-mail


Quick Restore Maker
Quick Restore Maker - Maak op eenvoudige manier een herstelpunt!


DATA reparatie


Desktop


GeekUninstaller
- Verwijdert (moeilijk te verwijderen) software van je computer -


LiberKey
Alles op een Memorystick!
Gratis, Klaar voor gebruik, Draagbare applicaties, Automatische updates, Synchrisatie met online catalogus!


Netwerk


Programmeren


Systeem - Onderhoud


SysteemTaken
- Welke taken draaien er bij u en zijn ze wel nodig? Online en download versie met scanner! -


TeraCopy
- Veel sneller mappen en bestanden kopiëren in Windows tot en met Windows 7!!!! -


Clover 3.0.406
Al sinds de eerste versies van Windows mopperen pc-gebruikers dat de Verkenner geen dubbel venster biedt zoals het aloude Norton Commander uit het MS-dos-tijdperk. Door de jaren heen hebben we dan ook de nodige alternatieven besproken zoals Total Commander, Free Commander en Multi Commander. Het meest gecharmeerd waren we echter van Clover 3.0.406 (Let u op het versienummer!) dat tabbladen en favoriete mappen toevoegt aan het bekende Verkenner-uiterlijk. Dat werkt makkelijker, terwijl de omgeving vertrouwd blijft.


Tabbladen in Verkenner!

QTTabBar is extensie voor Windows Explorer/Verkenner die tabbed browsing toevoegt zoals in je browser, samen met een groot aantal andere geweldige functies.


Menu Uninstaller
- Met Menu uninstaller kun je eenvoudig ongewenste Windows-programma's deïnstalleren zonder dat je helemaal naar het Configuratiescherm moet. Met Menu Uninstaller voegt u een ´Uninstall´ optie toe aan het contextmenu van Windows, zodat u kunt programma´s vanaf hun snelkoppelingen kan verwijderen. -


UNINSTALLER ** TOP ** -
IObit Uninstaller 7 Free
Geen ongewenste programma´s, plug-ins en Windows Apps meer.


HiBit ubninstaller
HiBit Uninstaller is de perfecte oplossing voor het de-installeren van Windows-software, zodat u programma´s snel en volledig kunt verwijderen met behulp van de eenvoudige en gebruikersvriendelijke interface. Er zijn ook veel tools om uw systeem op te ruimen en te beheren.

Maar ook voor diep en snel scannen en verwijdert alle resten.
Gebruik Force Removal voor koppige en kapotte programma´s.
Mogelijkheid om batch-verwijderingsprogramma's te batchen.
Verwijderen Windows Store-apps op Windows 8 / 8.1 / 10
Toegevoegd aan contextmenu om snel software te verwijderen - Safe Registry en Junk Files Cleaner - Processen, Startup, Services, Schedulertaak, Contextmenu en Systeemherstel Manager
 
 

VERMAAK

Sourceforge
Find, Create, and Publish Open Source software for free!
Vind, Ontwerp en publiceer software GRATIS!


Spelletjes


Puzzelen
 
 

E-READER

Sourceforge
Find, Create, and Publish Open Source software for free!
Vind, Ontwerp en publiceer software GRATIS!


DigitaleBieb.nl
GRATIS FLIP (foto) boeken (leren) maken, GRATIS lezen en GRATIS publiceren!
ERVAREN, BEGINNENDE EN HOBBY SCHRIJVERS KUNNEN HIER GRATIS PUBLICEREN!


CALIBRE E-BOOKS MANAGEMENT EN CONVERSIE


Calibre is een gratis en open source e-book bibliotheek management applicatie. Het heeft een overvloed aan functies verdeeld in de volgende categorieën: Library Management, E-book conversie, Synchroniseren van e-book reader apparaten, Downloaden, Uitgebreide e-book viewer, Inhoud server voor online toegang tot uw collectie boeken


HIERONDER ENKELE TIPS OM PDF BESTANDEN OM TE ZETTEN NAAR JPG
ZODAT ZE IN EEN FOTOLIJST ALS BOEK GELEZEN KUNNEN WORDEN.


PDF-XCHANGE VIEWER

Om een pdf klaar te maken voor een fotolijstje kun je met PDF XChangeViewer onder Bestand kiezen voor Exporteren als afbeelding.
Hier kun je kiezen voor Exporteren als jpg in een map, dat werkt heel snel. Verklein vervolgens de afbeeldingen met bijvoorbeeld VSO Image Reesizer of Multi Image Resizer.
ZIE LINKS HIERONDER.


VSO IMAGE RESIZER
et VSO Image Reesizer is het kinderlijk eenvoudig om alle jpg-bestanden te selecteren, rechtermuis en dan VSO Image Resizer aanklikken en daar kun je kiezen voor de nieuwe maat van bijvoorbeeld 800 x 600 (een geschikte maat voor uw schermmaat dus)! Dit werkt razendsnel.


Multiple Image Resizer .NET


*TOPPROGRAMMA*
Afbeeldingen vergroten en verkleinen. Selecteer meerdere files of hele mappen. Compatible met waanzinnig veel formaten.
 
 

WINDOWS 10

HANDIGHEIDJES & TIPS
De Apps en handigheidjes...


Starmenu tegel en link naar bestanden maken.

Ik gebruik enkele excel bestanden regelmatig. Werkt ook met andere bestanden!
Vandaag ontdekte in de manier om in het menu van Windows 10 een tegel aan te maken met en link naar het bestand zodat ik het met 1 klik kan openen.

Het werkt als volgt.
Ga naar de map met het betreffende bestand en klik rechts op het bestand. Kies nu kopiëren naar Bureaublad (Snelkoppeling). Er komt nu een snelkoppeling op je bureaublad te staan. Kies bij voorkeur openen met en open het programma één keer met het programma waar je het mee wilt gaan gebruiken. Sluit nu het programma af.
Ga naar je bureaublad en klik één keer op de naam van het bestand. Haal de tekst ´- snelkoppeling´ weg.
RECHTS klik vervolgens op de snelkoppeling. Kies nu kopiëren.
Open je verkenner, en ga naar C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs
In de map Programs rechts klik je nu en kies je de optie plakken. (Heb je meerdere persoonlijke bestanden, dan kan je er ook voor kiezen eerst een map aan te maken met bijvoorbeeld Mijn Bestanden, en dan daar de snelkoppelingen in plakken.)

Als je nu in je startmenu bij Alle Apps kijkt, staat bij de juiste letter er een tegel in je startmenu. Rechts klik op deze tegel en je kan ervoor kiezen hem als grote tegel aan het startmenu toe te voegen. Succes!


Starmenu tegel en link naar bestanden en/of een website URL maken.

Ik heb een paar bestanden en url's die ik regelmatig gebruik. Daar ik heb een tweede oplossing gevonden! Allereerst download en installeer ik Advanced BAT to EXE Converter (http://www.battoexeconverter.com/) In de map documenten maak ik een map aan met de naam Batchbestanden. Ik open Kladblok en tik de volgende regel: start http://travelthings.nl/ voor een URL, en dan kun je natuurlijk zelf de URL aanpassen. Voor een document tik ik: start C:\Users\"Hans M. Roeper"\Documents\Excel/autovergelijk.xls LET OP! Een map die uit meerdere woorden met spaties bestaat tussen aanhalingstekens zetten! En nu sla ik zo'n bestand op met een passende naam en de extensie bat (naam.bat) op in de map Batchbestanden. Met verkenner ga ik naar de map Batchbestanden klik het bestand rechts aan en kies 'Compile with Advanced BAT to EXE'. Nu kun je het exe bestand rechts aanklikken en voor 'Aan Start vastmaken. En er is vast wel ergens een programma om de regel van deze link te veranderen..

PRIVACY!? - WIN 10 WIZZARD
Als het om privacy gaat, worden de standaardinstellingen van Windows 10 niet door iedereen gewaardeerd, en dan drukken we ons mild uit. Voor wie tijdens het upgradeproces klakkeloos akkoord is gegaan met allerlei vage instellingen, is Win10 Wizard een aanrader. Het programma geeft snel toegang tot alle dubieuze instellingen van Windows 10. Win10 Wizard gebruikt handige categorieën, zoals privacy, beveiliging en locatievoorzieningen.
Hierachter vind je opties die je met een vinkje in- of uitschakelt. Lees de instellingen aandachtig door en maak je keuzes. Zo kun je bijvoorbeeld snel voorkomen dat er allerlei gegevens naar Microsoft worden gestuurd en kun je de toegang tot je locatie blokkeren. Let op: sommige instellingen hebben gevolgen voor het gebruik van je computer. Je kunt met Win10 Wizard bijvoorbeeld de cloudopslag van Microsoft OneDrive uitschakelen zodat je bestanden en instellingen niet meer worden gesynchroniseerd. Prima als je hier vrijwillig voor kiest, maar als je die synchronisatie juist handig vindt moet je dit onderdeel uiteraard met rust laten.


BESTANDEN ECHT VERWIJDEREN? - OW SCHREDDER!
Geschikt voor: Windows 7, 8(.1), 10

Soms is het handig om bepaalde bestanden niet alleen te verwijderen maar ook te vernietigen, zoals foto´s, filmpjes of documenten. Met de standaard in Windows aanwezige prullenbak lukt dat niet, maar OW Shredder krijgt het wel voor elkaar.
OW Shredder heeft geen installatieprocedure. Download het zip-bestand, pak het uit en start het programma via het bestand OW Shredder.exe in Windows Verkenner. Nadat het programma is gestart, sleep je de bestanden of mappen die je wilt vernietigen naar het ´file/folder´-gedeelte van het OW Shredder-venster. Met Abort kun je nu nog afbreken. OW Shredder wacht totdat je op de knop Erase all drukt en voert dan een ´wipe´ uit waarmee je bestanden worden vernietigd.
Hoewel OW Shredder zeer eenvoudig in gebruik is, geven we deze tip toch het hoogste moeilijkheidsniveau. Het proces is namelijk onomkeerbaar, wees dus voorzichtig en voorkom ongewenst dataverlies. Naast het vernietigen van bestanden en mappen kan OW Shredder ook een volledige schijf ´wipen´ of alleen de lege ruimte saneren. Wees echter extra voorzichtig met deze twee opties.


SNELLER STARTEN?!? - AUTORUN ORGANIZER!
Geschikt voor: Windows 7, 8(.1), 10

Zodra je je computer inschakelt, worden er veel programma´s actief. Denk hierbij aan je virusscanner, Dropbox en allerlei ´update-hulpjes´ voor bijvoorbeeld je videokaart of Adobe-software. Met Autorun Organizer kun je het opstartproces controleren en aanpassen. Een handige functie is de automatische controle bij VirusTotal.com. Deze website gebruikt meer dan vijftig (!) beveiligingsprogramma´s om je bestanden te controleren. De ´score´ van VirusTotal.com vind je direct terug in het overzicht van Autorun Organizer. Dankzij deze functie zie je snel of er geen ´rommel´ aanwezig is die bij het opstarten automatisch actief wordt. Verder kan Autorun Organizer automatisch startende programma´s uitschakelen, inschakelen, verwijderen (dit wordt niet aanbevolen!) of uitstellen. Die laatste optie is handig als een programma wel essentieel is, maar je toch liever hebt dat je systeem eerst opstart zodat je aan de slag kunt. De ´uitgestelde start´-programma´s worden dan bijvoorbeeld pas na twintig seconden geactiveerd.
Let op: Autorun Organizer is handig, maar je moet niet zomaar lukraak onderdelen uit het opstartproces verwijderen. Laat instellingen met rust die je niet kent of niet ongedaan kunt maken. Met dit in het achterhoofd kun je Autorun Organizer veilig gebruiken. Wees overigens wel alert tijdens de installatie van Autorun Organizer, om de installatie van ongewenste extra programma´s te voorkomen.


CONTROLEPANEEL?!? - MY WINDOWS SERVICE PANEL!
Geschikt voor: Windows 7, 8(.1), 10

Met de toetscombinatie Ctrl+Shift+Esc roep je Windows Taakbeheer op. Hierin kun je allerlei achtergrondprogramma´s en ´services´ starten, stoppen, herstarten of uitschakelen. Zelfs voor experts zijn de instellingen Spartaans en niet meer van deze tijd. My Windows Services Panel vereenvoudigt het beheren van de ´services´. Het programma toont een overzicht met een aan/uit-schakelaar om onderdelen te (de)activeren. Het overzicht is in het begin nog leeg. Klik op het tandwieltje en kies welke onderdelen je in het overzicht wilt bedienen. Bij de keuze zie je ook de status ´running´ of ´stopped´. In de kolom Startup vind je de status Manual (handmatig starten) of Auto (automatisch starten). Maak je keuze, bevestig met Done en je keert terug naar het overzicht. Nu kun je met é&eacte;n muisklik je gekozen services in- of uitschakelen.
 
 

En hier hebben we nog wat interessante en/of belangrijke links voor u.

Wees voorzichtig op internet! Zorg voor goede beveiliging en meld misbruik.

Andere Snelle Links